Florahum SP
supstrat za pikiranje

Florahum – SP je specijalni supstrat za uzgoj presadnica od faze pikiranja do faze sadnje
STERILIZIRAN!

free responsive web templates

FLORAHUM-SP

Sastav

Sastavljen od organskih i mineralnih tvari za uzgoj presadnica povrća. Sadrži (kao i sjetveni supstrat, ali u većim koncentracijama), sva potrebna hranjiva, makro i mikro biogene elemente.
Kompozicija bijelih (Sphagnum) i crnih treseta, daje supstratu visoku konzistenciju, stabilnost i dobra fizikalno-kemijska svojstva. Dodatkom određene količine vapna optimizira se pH-vrijednost supstrata, a dodatkom gline – adsorptivna svojstva. U supstrat je dodan i agens za vlaženje (FIba Zorb ili Hidrogel) koji još više poboljšava njegova fizikalna svojstva.

Uporaba

Izvanredan specijalni supstrat za uzgoj presadnica od faze pikiranja do sadnje. U njemu pikirane biljke nalaze sve potrebne sastojke za uspješan razvoj u toj fazi uzrasta. Steriliziran je vodenom parom. Namijenjen je primarno za uzgoj i proizvodnju rasada paprike, rajčice, krastavca, patlidžana i ostalog povrća.

Pakiranje: vreća 80 lit (39 kom na paleti )

Prednosti

-Supstrat pokazuje visoku strukturnu stabilnost. Struktura prilagođena pikiranju.
- Steriliziran vodenom parom na 95 C min. 30 minuta.
-Sadrži sve potrebite makro i mikro-elemente
-Magnezij i željezo su u kelatnom obliku
-Optimalne je pH vrijednosti za proizvodnju rasada – presadnica paprike, rajčice, krastavca, patlidžana i ostalog povrća
-Dobro zadržava vodu ( dodatak Fiba Zorba ili Hidrogela )
- Redovitim kemijskim analizama u laboratorijima Federalnog zavoda za agropedologiju iz Sarajeva i Federalnog agromediteranskog zavoda iz Mostara potvrđuje se i garantira sastav, stalnost i ujednačenost kemijskih i fizikalnih parametara supstrata te ishoduju svi potrebni certifikati.

Sadržaj hranjiva

Dušik (N)  200-300 mg/L
Fosfor (kao P2O5) 150-250 mg/L
Kalij (kao K20) 250-350 mg/L
Magnezij (kao MgO) 80-100 mg/L

Pored osnovnih makroelemenata, supstrat sadrži sve potrebne mikroelemente koji se dodaju u obliku RADIGEN preparata, uglavnom u kelatnom obliku.
— Aktivna reakcija (pH u vodi, 1:2.5): 5.5 – 6.5
— Ukupno otopljene soli (1:2): 1,2 - 1,8 g/L

FLORAHUM – SP strukturno je ujednačen i homogen: crna tresetna komponenta povezuje strukturne elemente, a bijela (Sphagnum) utječe na poboljšanje fizikalnih svojstava. Za proizvodnju rasada – presadnica paprike, rajčice, krastavca, patlidžana i ostalog povrća, preporuča se uporaba kazeta od stiropora, čiji sadni prostor okca, ne bi trebaa biti manja od 5-6 cm. Supstrat Florahum SP nije potrebito dezinficirati prije sadnje. Kod proizvodnje presadnica u supstratu Florahum – SP, mora se posvetiti posebna pozornost osiguranju optimalnih uvjeta za rast: temperature – dnevne i noćne, relativne vlažnosti, redovitog ventiliranja, osiguranju osvjetljenja, održavanju umjerene vlažnosti supstrata itd. Mora se voditi računa da zalijevanje bude umjereno: prekomjerno zalijevanje dovodi do ispiranja hranjiva, izgladnjivanja presadnica i čestih pojava oboljenja. Biljke mogu doživjeti tzv. „šok“ pri zalijevanju rasada hladnom vodom. Zato se preporuča uporaba odstajale vode. Preporučljivo je u drugoj polovici uzgojnog razdoblja, zbog mogućeg ispiranja hranjiva, mlade biljke prihranjivati gnojivima s naglašenim sadržajem fosfora i kalija. Prihranjivanje se može obavljati preko supstrata, kombinacijama NPK 8:13:24; 11:44:11; 13:40:13; 14:10:34 ili putem lista (folijarno). Koncentracije otopina za folijarnu prihranu treba da budu 0.1 do 0.15%, tj. treba dodati 10-15 cm3 konc. otopine na 10 litara vode. Kod ujednačenog i dobrog rasta, prihranjivanja se mogu obavljati i kasnije, kombinacijom NPK 20:20:20. Tijekom uzgajanja rasada obavljaju se 2 – 4 prihranjivanja. Mora se redovito pratiti zdravstveno stanje rasada i vršiti tretiranje s odgovarajućim sredstvima zaštite, koje preporuči stručna osoba. 
Proizvodnja:

KS Commerce d.o.o.                     
Dužice 133, Široki Brijeg
Tel: +387 39 712 122

Distribucija:

KS Commerce d.o.o.
Trpimirova 2, Široki Brijeg
Tel: +387 39 700 366
Fax: +387 39 706 849
prodaja@florahum.com