Florahum - domaća proizvodnja, svjetska kvaliteta. 

free amp template

O nama

Proizvođač supstrata i vlasnik imena Florahum je poduzeće KS Commerce d.o.o. Široki Brijeg!  
KS Commerce je članica sustava odvojenog prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada u Bosni i Hercegovini . Potvrdu možete preuzeti  OVDJE!   i   OVDJE.

Mobirise

ŠTO JE FLORAHUM?  

Florahum je zaštićena robna marka koja označava skupinu proizvoda – supstrata za uzgoj biljaka različitih namjena. Svi proizvodi iz linije Florahum su domaći proizvod!
Vodeća je robna marka u oblasti poljoprivrednih supstrata u Bosni i Hercegovini zemlji već više od 20 godina!
Pored prisutnosti na domaćem, skupina proizvoda koju reprezentira brand Florahum već se uspješno plasira i na susjedna tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.
Proizvođač i vlasnik imena Florahum je poduzeće KS Commerce d.o.o. Široki Brijeg a distribuciju vrši tvrtka EKO Trade d.o.o. Široki Brijeg. 

ŠTO JE SUPSTRAT?
U biološkom smislu to je podloga na kojoj žive biljke. Materijali koji ga čine su žive (biotičke) i nežive (abiotičke) je prirode. U njega se sije sjeme i u njemu mlada biljka provodi svoj najosjetljiviji period do rasađivanja. Danas je teško pronaći dovoljne količine biotičkih ( živih ) supstrata u prirodi. Zbog toga se oni mijenjaju proizvodnjom industrijskih supstrata koji moraju imati sve pozitivne osobine živih podloga. Kontrola kvalitete te kontroliranost i ujednačenost sastava ih čini i boljim od njih. Uz to, biotički supstrati mogu sadržavati štetne i otrovne elemente ili biti prijenosnici nametnika, bolesti i korova, što kod visokokvalitetnih industrijskih supstrata nije slučaj.

PO ČEMU SE RAZLIKUJU SUPSTRATI?

Supstrati se razlikuju po svom fizičkom sastavu , osobinama i namjeni. Za različite namjene se proizvode različite vrste supstrata po svojim osobinama:
- Kemijskom sastavu
- Poroznosti, zapreminskoj masi
- Kiselosti
- Sadržaju mikroelemenata i soli
- Postojanosti
- Kvaliteti ambalaže. Sposobnosti skladištenja …

Supstrati su najčešće više ili manje obrađeni treseti – smjesa jedne ili više vrsta treseta.
Najkvalitetniji supstrati su supstrati koji , pored smjese prirodnih treseta imaju i druge dodatke kojima se regulira kiselost, poroznost, zadržavanje vlage, hranjivost, težina i gustoća i sl u točno definiranim količinama i omjerima i sa kontroliranom recepturom i sastavom. Pored toga za određene namjene, nužna je i sterilizacija supstrata koja se obavlja termičkom obradom ( što je skup proces)

Iz prethodnog opisa se vidi da razlike u kvaliteti supstrata kao proizvoda mogu biti velike! Koliko je važna kvaliteta vrlo dobro znamo i Florahum je rezultat želje da se stvori vrhunski domaći supstrat koji nadmašuje sve druge robne marke na tržištu. 

Mobirise
KAKO JE NASTAO BRAND FLORAHUM?
Od samog početka angažirani su vrhunski stručnjaci, u prvom redu eksperti za supstrate i proizvodnju cvijeća. Dipl.Ing. Vinko Topić, začetnik je programa proizvodnje naših supstrata -budućih Florahum supstrata. Na samom početku, 1993. Godine kreće suradnja s Agronomskim fakultetom u Zagrebu, na čelu kojeg je prof. dr. sc. Sulejman Redžepović predstojnik zavoda za mikrobiologiju. Ista institucija izdaje i prvi certifikat i daje dobro i pozitivno mišljenje o proizvodu. Kako tada, tako i danas, suradnja s ovom cijenjenom znanstvenom institucijom samo se razvijala.
Godine 1996. KS Commerce doo Široki Brijeg, započinje suradnju s prof. dr. Elvedinom-Edom Hanićem, našim vodećim stručnjakom za supstrate. To je rezultiralo i prvim značajnijim zaokruživanjem asortimana koji se do danas proizvodi. Od tada proizvodi Florahum dosežu najviše profesionalne standarde i bez problema osvajaju tržište. Primjenjujući sve zakonske i europske norme u kontroli sirovine, procesa proizvodnje i samog proizvoda, u suradnji s renomiranim stručnjacima i znanstvenim institucijama, Florahum proizvodi danas predstavljaju sam vrh kvalitete na domaćem i susjednim tržištima na kojima su se do sada uspjeli plasirati.

Mobirise


Biljke koje smo, zajedno s našim kupcima, podigli i odgojili u posljednjih dvadesetak godina , naša su najbolja reklama. Zato je danas, kao i prije dvije decenije, naša strategija proizvoditi vrhunski proizvod i stvarati zadovoljne uzgajivače - istovremeno.
Florahum proizvodi su u cijelosti, domaći (BH) proizvodi. Receptura im je stvorena od domaćih eksperata i u domaćim znanstvenim ustanovama, tu im se i kontrolira kvaliteta.  

Proizvodnja:

KS Commerce d.o.o.                     
Dužice 133, Široki Brijeg
Tel: +387 39 712 122

Distribucija:

KS Commerce d.o.o.
Trpimirova 2, Široki Brijeg
Tel: +387 39 700 366
Fax: +387 39 706 849
prodaja@florahum.com